Vaknar med förkylning

Godmorgon alla finisar! Sorry för mycket dålig update. Jag vaknade med host och hes i halsen vilket betyder att jag är förkyld men, "peppar peppar", jag har ingen feber just nu och hoppas att jag inte får det heller så jag kan gå och jobba idag. 

Jag haft en ganska lugnt och skön vecka hittills. Vår lilla Bamse mår bra och han sover så bra på nätterna. Han verkar va morgonpigg och behöver ut runt kl 6:00 på morgonen och kissa och tömma magen, tur att min man är hemma då och tar hand om det hahah. Jag älskar den söta Bamsen så himla mycket, han är verkligen söt precis som en liten bebis <3.

Här uppe i Umeå är det grått och ganska svalt väder idag, hoppas solen kommer tillbaka snart. 

kaziva-kurd

Tillbaka på jobbet!

Min första dag tillbaka på jobbet gick bara bra. När man är ny på en ny arbetsplats är det lite svårt under de första dagarna men det är alltid roligt att lära känna nya kollegor och nya brukare. 

När man är ny på en ny plats kan man faktiskt känna av på en gång hur de jobbar och hur deras bemötande är mot båda boenden och ny personal. Ibland tänker man varför det ska vara så mycket stress bland de som jobbar i vården och varför de ska stressa upp boenden bara för att de till exempel vill lägga folk i sängen redan kl 19:00 och gå hem. Personligen har jag utbränt mig på grund av stress i onödan och skadat mig. Umeå kommun måste ta en djup utredning snart för att se orsaken till alla sjukskrivningar.

Jag går i poolen just nu och är på olika enheter. När man jämför de olika enheterna så är det faktiskt ganska olika. Det jag menar är att en del har lätta boenden och behöver knappt anstränga sig och tvärtom. 

Men tyvärr, oavsett hur lätt eller jobbigt det är så gnäller man på brist på personal. Generellt sitter problemet inte där utan det sitter i personalgrupperna som har dålig kommunikation och ofta är så negativa. Istället för att sitta och lösa problemet tillsammans så går de på om att det är tungt och jobbigt jämt. Ja visst, det är tufft att jobba i vården oavsett om man har bra hjälpmedel eller ej. Så min fundering är vad ska vi göra så att det ska bli trevligt och positivt att jobba i vården?

Är det okej att lägga en boenden som gärna vill vara vaken lite längre och inte gå i säng redan kl 19:00?

Mig på jobbet.

Mig på jobbet.

Ni som lämnar eller har lämnat era äldre på sjukhem snälla kolla alltid dubbelt på hur han eller hon har det. Det finns många som inte mår bra av att bli behandlade dåligt och får en hårdhänt och sur människa som tar hand om dem. Ni måste våga säga till om ni märker någon som inte är okej och inte stämmer på den enheten de bor på. Rapportera till chefen, eller till tidningar. 

Kom ihåg att vi människor inte vill bli behandlade som sopor. Våra äldre är guld värda, utan dem hade vi inte kunnat uppleva denna värld.