Svar från "horan" som bloggar i Sverige

Ryktet går nu i Iranska Kurdistan om horan som bor i Sverige och lägger upp bilder i olämpliga kläder. Tidigare har min morbror spridit rykten och nu när fler och fler folk från byar långt ifrån verkligheten skaffar sig Facebook så har det blivit lättare för dem att skvallra. Det enda av bloggen som de förstår är bilderna, även om de kunde översätta alla texter så skulle de inte förstå vad någonting handlade om.

Nu senast är det är min farbrors kompisar som bor i Sverige. Min farbror är Peshmerga i Irakiska Kurdistan. Hans kompisar har kopierat bilder från bloggen skickat till min farbror tillsammans med text som:

"Det här är Kaziva, din brorsdotter här. Är du stolt över henne?"

Min farbror har skickat vidare till min pappa:

"Du vad är det här? De här bilderna har mina vänner skickat till mig och visat mig min brorsdotter i Sverige. Jag ljög och sa att jag inte känner henne. Jag mådde jättedåligt av att se bilderna men jag skickar spott till ditt ansikte för du är ingen riktig man som inte kan styra över dina barn. Du har ingen heder kvar. Fan på dig och fan på din dotter."

Min pappa svarade dem faktiskt väldigt bra, att jag inte bor i Iran utan att jag bor i ett demokratiskt land där män och kvinnor är lika värda och att jag här kan ha på mig precis vad jag vill och göra precis vad jag vill. Jag är verkligen stolt över min pappa som svarade honom på det här sättet. Det känns så roligt och jag är glad att min pappa har börjat ändra på sig.

Min farbror är Peshmerga för demokraterna och de pratar mycket om jämställdhet och han är viktig i det lokala partiet i Irak. Tyvärr så vet han ingenting om vad jämställdhet är.

Han strider för demokrati och frihet och kvinnorna i Irakiska Kurdistan bär inte sjal men det är tragiskt att kulturen alltid tar över och utvecklingen står still. Demokrati i de här outvecklade länderna fungerar aldrig som det ska.

Till alla skvallerkärringar till män som är på min blogg, skärp er. Varför bor ni i Sverige för? Om ni inte har sett den här bilden än så skicka den till min farbror så att han kan "må dåligt" över den nu ett tag.