Dessa stackars människor behöver verkligen hjälp

Nej man kan inte gå runt och tänka på andra jämt men det här ville jag verkligen lägga på bloggen nu när all fokus ligger på de tiotusentals människor som försöker ta sig norrut i Europa. Bland dem massor av män som nog inte alls är flyktingar och verkar vara starka och friska.

Mannen i videon är från Irakiska Kurdistan. Han är 27 år och utvecklingsstörd. De har honom fastbunden för att han slåss annars. De är fem stycken i familjen och fyra av dem är sjuka på olika sätt. Det finns ingen hjälp för dem att få och de kommer aldrig att kunna betala för att ta sig till Europa, till skillnad från unga friska män i moderna kläder som bott i Turkiet i flera år.

Det är märkligt hur det blir så mycket fokus och engagemang runt vissa grupper när andra helt är bortglömda.