Vad betyder ordet kultur?

Jag vill lyfta fram ett jätteviktigt ord som jag tycker att vi borde tänka mer på i vårt kära land Sverige. Vad är egentligen kultur och vad står begreppet kultur för? Jag tror inte begreppet kultur alltid är så lätt att förklara. Jag tycker att alla svenskar borde ha tänkt lite mer på sin kultur och lyfta fram den för invandrarna.

Som ni vet används ordet kultur för att beskriva en folkgrupps sätt att leva, t.ex. lagar, regler, konst och traditioner. Kultur är en fin grej som alla folkgrupper vill behålla och inte glömma bort. Alla folk i mellanöstern håller extremt hårt på sin kultur, oavsett hur dålig vissa delar av kulturen är. När man håller så hårt på sin kultur leder det till att man inte vill ha mycket med andra folkgrupper att göra, det blir naturligt att vara riktig rasist och alla hatar varandra. I Sverige har man gjort tvärt om.

Jag tycker verkligen det är synd att politiker i Sverige trycker ner sitt eget land och säger att Sverige inte har någon kultur och att det inte finns någon svensk folkgrupp. Samma politiker pratar samtidigt mycket om andras kulturer och folkgrupper hela tiden. Det är konstigt att alla andra har en folkgrupp och en kultur utom Sverige.

Svenskarna anpassar sig efter andras kultur mer och mer och glömmer bort sin identitet. Detta skulle aldrig hända i ett land i mellanöstern. Jag tycker faktiskt att det finns äkta svenskar, även om falska politiker säger att alla som sätter foten i Sverige är svenskar. Jag älskar Sverige och jag vill leva och jag vill dö i Sverige. Jag var bara 18 år när jag flyttade hit och jag känner att jag är en del av det här samhället nu, men jag är fortfarande kurd och invandrare.

Jag som invandrare vill gärna se mer svensk kultur i samhället men här kommer nästan allt man ser från USA och nästan allt görs på engelska. Sen anpassas allt mer efter vad invandrare vill ha och falska politiker firar muslimska högtider istället för svenska?! Våga vara stolta över ert eget land, er historia och kultur. Det är inte finare att bara följa andras kulturer hela tiden och svenska ungdomar borde verkligen få lära sig mer om sitt eget lands historia.

Respektera ditt eget land <3

Respektera ditt eget land <3