Jimmie Åkessons sommartal

Ikväll satt jag och lyssnade på Jimmie Åkessons sommartal för första gången. Jag har aldrig brytt mig om vad han har sagt tidigare, jag har bara hört och läst att han är rasist och enligt vår "kära media" ett hot mot Sverige. Det har gjort mig skrämd och jag har länge sett honom och rasisterna (Sverigedemokraterna) som ett hot mot mig som invandrare.

Jag har aldrig röstat i Sverige, jag har inte varit intresserad av samhället och politik. Dels på grund av språket så klart men mest för att mitt liv har varit ganska rörigt här de första åren och för att kvinnor i min kultur inte ska blanda sig i politik. Inför förra valet blev jag kontaktad av en miljöpartist i Umeå som ville att jag som vacker tjej skulle ragga röster åt honom. Inom Miljöpartiet finns det många okunniga från mellanöstern som knappt behärskar språket och bara vill tjäna pengar, jag vet vilka de är.

Nu har jag blivit mer intresserad och jag har öppnat ögonen. Jag ser vad som händer i samhället. Jag försöker läsa och lyssna och själv få en egen uppfattning. Jag har lyssnat mer och mer på vad olika politiker säger under de senaste året och lyssnat på olika debatter.

Idag tycker jag att Sverigedemokraterna har blivit svartmålade. Jag ser dem inte alls som ett hot. De pratar så att jag förstår om ett samhälle som jag och många andra svenskar och invandrare känner igen. De ursäktar, bortförklarar och förnekar inte alla problem. Medier och politiker i Sverige är inte ärliga. De skriver redan negativt om allt Jimmie sa i sitt sommartal, de fortsätter förneka problemen som många av oss ser.

Om jag röstar i nästa val så blir det nog på Sverigedemokraterna och jag är inte ensam bland alla invandrare jag känner. Att Sverigedemokraterna ska ha varit nazister en gång i tiden bryr jag mig inte om och idioter verkar det finnas gott om i alla partier. Andra partier verkar också ha mycket ruttet bakom sig. Jag ser på hur allting är nu och jag håller med Jimmie, andra politikers snack känns falskt.