6 anledningar VARFÖR det är BRA med kaffe!

Hej bloggen!

Vilken härligt dag igen med solen och värmen, älskar sommar !  jag hoppas att vi får ha kvar det fina vädret hela augusti ut och september också. Jag undrar varför jag är så morgontrött. Jag brukar lägga mig runt kl 11:00 på kvällen, men ändå är jag trött. Jag tycker om att sova rätt länge på morgonen så det kanske beror på det.

Jag började lektionen idag med en kopp kaffe. Gud, vad det fort effekten går in, man blir pigg på bara två sekunder. Jag satt och funderade efteråt vad finns det för positivt i kaffe som gör att man blir så pigg förutom koffein. Jag vill gärna tro på de positiva som finns i kaffet eftersom det för ett tag sedan inte var så himla bra, sades det. Men nu har jag hittat några artiklar som visas 6 goda och positiva anledningar till varför man ska dricka just kaffe....

1. Får dig att minnas bättre
Två koppar kaffe om dagen räcker för att få ett bättre långtidsminne, visar en ny amerikansk studie. Forskare har också kommit fram till att kaffedrickande kan minska risken att drabbas av Alzheimers. Kvinnor och män som drack tre till fyra koppar om dagen hade 65 procent mindre risk att drabbas. Anledningen är att kaffet förhindrar kolesterol att lagras i hjärnan.

2. Motverkar depressioner
Koffeinet hjälper till att frigöra dopamin, kroppens eget lyckohormon, i hjärnan och hjälper därför till att hålla vårt humör på topp. Kvinnor som dricker fyra koppar om dagen har 20 procent mindre risk att bli deprimerade, och kaffedrickande kan faktiskt vara lika effektivt mot depressioner som de mildaste antidepressiva medicinerna, visar forskning från Harvard.

3. Stärker ditt hjärta
Lite kaffe om dagen kan hjälpa till att hålla hjärtat friskt. Koffeinet får hjärtat att jobba bättre och hjälper till att öka blodtillförseln till hjärtat. Personer som dricker en eller två koppar kaffe om dagen har 11 procent mindre risk att drabbas av hjärtsvikt, jämfört med de som inte dricker kaffe alls, visar en amerikansk studie.

4. Minskar risken för cancer
Att dricka två till tre koppar kaffe varje dag minskar risken för basalcellscancer, som är den vanligaste formen av hudcancer, med hela 20 procent enligt en amerikansk undersökning. Kaffe minskar också risken att utveckla den vanligaste formen av levercancer med hälften, visar en annan studie.

5. Förbättrar dina träningsresultat
Att svepa en kopp kaffe innan träning gör dig inte bara mer pigg och alert – det kan också hjälpa dig uppnå bättre träningsresultat. Koffeinet stimulerar energiproduktionen och förbättrar blodtillförseln till både musklerna och hjärtat, vilket får dig att orka mer.

6. Minskar risken för diabetes
Två koppar om dagen reducerar risken att drabbas av diabetes typ 2 med en tredjedel, enligt en amerikansk studie. Kaffet har en positiv effekt på de insulinproducerande cellerna, och hjälper kroppen att fortsätta producera insulin.

källa: Prevention.com

Lånad bild

Lånad bild