Kurdiska kvinnor flyger till Europa för att deras liv är i fara!!!

Jag vaknade idag full av tankar. Tankarna handlar om kvinnor i min kultur och hur vi kvinnor bemöts av våra män. Sedan vänder jag mina tankar till Sverige och till exempel mordet på Lisa Holm. Jag börjar fråga mig själv om sånt som vi kvinnor drabbas av. 

Jag har telefonkontakt med min familj, oftast pratar jag med min mamma, jag har lite mindre kontakt med mina syskon. Jag har bott 8 år i Sverige men har bara besökt min familj en gång för sex år sedan. Min son var då två och ett halvt år gammal. Det känns som väldigt länge sen. Jag har haft ett stort hinder i mitt liv, ett misslyckat liv i Sverige med mannen som jag inte valde och som jag gick igenom stora problem och bekymmer med.

När jag tänker på varför vi kvinnor i Kurdistan måste gifta oss i tidig ålder och varför vi inte får leva som barn när man är under 18 år blir jag bara arg. Varför ska man tvinga sina barn till giftemål eller stoppa sina barn från att gå i skolan för att de ska gifta sig? 

Jag är så besviken när jag ringer och hör att min lillasyster har gått igenom samma sak. Alla vettiga människor i den utvecklade delen av världen har förstått vilken konstig kultur våra män har skapat för oss i hela mellanöstern. Kvinnor från Kurdistan flyr varenda dag från sina män till Europa för att få ett bättre liv. Om man har hittat kärleken i Kurtisan då får man bara prata i telefon eller träffas i smyg, annars är man hora eller så tar våra pappor och bröder livet av oss om de kommer på att vi har kontakt med killar. Ska det verkligen få vara så?

lånad bild. 

lånad bild. 

Jag har träffat många kurdiska kvinnor här i Sverige som har helvete hemma men de vågar inte lämna mannen. De är rädda för hur de ska klara sig ekonomiskt men de är också rädda för hämnd och att bli mördade. Snälla hur länge ska våra systrar och mammor ha det så här jobbigt även i Sverige? 

Det är så orättvist när männen styr på ett diktatorisk sätt. Kurdiska kvinnor som bor i till exempel Sverige lär sig ofta inte om kvinnors rättigheter i det här samhället heller. De är ofta är helt ointresserade av att lära sig. I vår kultur ska inte kvinnan vara informerad om samhället, det är mannens uppgift. Kvinnan ska bara lyssna på mannen och de fortsätter att leva så, enligt vår kultur, även här. Mer information måste nå dessa kvinnor för i Sverige finns det möjlighet att bli fri och leva sitt eget liv, att de har samma rättigheter här som männen har.

Kurdiska familjer gifter bort sina barn med gubbar som kommer från Sverige för att hämta en ny ung fru. Gubbar på mellan 40 och 50 gifter sig med Kurdiska flickor som är under 18 år. De väntar bara tills de fyllt 18 eller fuskar med deras pass innan de tar med dem till Sverige. När deras dotter sen misslyckas med gubben hon gifts bort med så är det tur att man i Sverige kan klara sig själv som kvinna, men bara om man vågar och vet att man kan så klart.

Vi kurder har en väldigt infekterad kultur som samhället i Sverige har svårt att öppet ta tag i, för man blir ju automatiskt rasist här om man kritiserar invandrare eller deras kultur. Så det är faktiskt Svenska samhällets fel också att Kurdiska kvinnor fortfarande misshandlas och mördas av sina män och sina bröder även i Sverige.