Låt bli föräldraförsäkringen

Jag har aldrig varit intresserad av politik, dels för att kvinnor i min kultur inte ska vara informerade (det är mannens uppgift) men även för att min pappa blev skottskadad på grund av politik när han stred som Peshmerga.

På senare tid i Sverige så har jag blivit lite mer intresserad och jag har fått lite mer kunskap om hur det politiska systemet i Sverige fungerar och hur politiker faktiskt påverkar mitt liv.

En fråga som jag irriterar mig på är föräldraförsäkringen. Att många politiker i Sverige vill tvinga mannen och kvinnan att dela lika på föräldraledigheten. Jag tycker att detta är idiotiskt. Att ta hand om barnet är för mig kvinnans uppgift. Pappan kan inte ge det mamman kan till ett barn. Dessutom tjänar mannan oftast mer pengar till familjen även i Sverige och behöver då jobba och inte vara ledig med barnet så att familjens ekonomi blir sämre. Dålig ekonomi leder alltid till bråk och ett barn påverkar redan ekonomin mycket.

Lånad bild

Lånad bild

Självklart så ska pappan vara med och ta hand om sitt barn men barnet behöver sin mamma mer. Om man är överens så kan pappan vara ledig med barnet den sista tiden innan dagis eller ha kortare arbetsvecka men familjen måste få bestämma det här själva. Vi kan inte skapa jämställdhet genom att tvinga familjer att dela på föräldraledigheten, för många par så skulle det inte fungera. Det är tokfeministiskt skitsnack att allt alltid ska vara lika för män och kvinnor. Kvinnor och män är olika och det är bra.