Att slita ut sig i vården på grund av lat personal

Hej på er alla!

Idag är en sån dag när jag är helt slut efter en hel helgs jobb. Gud vad vi i personalen är utnyttjade av dåliga chefer och dessutom drabbade av lata medarbetare. Jag älskar verkligen mitt jobb men lovar att jag håller på att sjukskriva mig efter denna helg. Jag skulle inte va den första, halva arbetsplatsen är sjukskriven. 

Jag jobbade igår från 12 till 20:45 och idag hade jag delad tur. Jag jobbade igår kväll med en kvinnlig pensionär, ja de är så desperata efter personal. Fy fan så jävla lat hon var. Jag gick verkligen på knäna. Vi var två stycken på 11 boende, varav tre är totalt dementa men samtidigt pigga och uppe och går, ni förstår säkert själva problemet med den kombinationen. På dessa tre krävs att man har total koll. Det krävs minst tre personal på den här avdelningen.

När jag säger att vi var två stycken så är det inte riktigt sant, eftersom hon knappt gjorde någonting. När hon väl gjorde någonting så tog det flera gånger längre tid än det borde ha gjort. Jag kommer hem och gråter, jag är så slut efter att ha sprungit runt och gjort allt jobb själv.

Jag går i poolen så jag är på olika avdelningar så hur min dag blir beror mycket på vilket avdelning jag hamnar och vilka andra som jobbar. Den här helgen har nästan knäckt mig.

När ska det få bli ordning i vården? Statusen på vårdyrket måste höjas så att vi får tillbaka bra personal, personal som kan jobba på rätt sätt och förstår hur man tar hand om äldre människor. Det är verkligen total katastrof.

Lånad bild från Aftonbladet

Lånad bild från Aftonbladet