Bort med okunniga, fega och falska i vården!!

Hej på er alla fina läsare!

Hoppas ni haft det en trevlig helg även om det har varit en surt väder. Själv jobbade jag hela helgen och hade det jättetrevlig på jobbet med fina boenden och duktiga kollegor. Det är så himla roligt och skönt att jobba på rätt sätt.

Det jag menar med att jobba på rätt sätt är bland annat att ge de pensionärer som faktiskt är piggare och inte är sängliggande den tid och värme de behöver. Jag bakade en god kladdkaka till fikat och sedan gick det mycket tid till att umgås med pensionärerna, något många som jobbar inom vården inte lägger någon tid alls på.

Jag tog fram frågekort med frågor om lite allt möjligt. Bland annat var en fråga som jag ställde "Vad tycker ni om invaderade som är i Sverige?" En del svarade att de är bra men att invandrare måste lära sig ren svenska. När många av boenden var yngre så fanns det knappt några invandrare så jag kan förstå om det känns lite främmande. Många av kommer från landet och de har helt annat dialekt också.

kladdkaka

Om de hade frågat mig hade jag svart samma och kanske lite mer eftersom många duktiga svenskar har slutat att jobba i äldrevården och många invandrare har fått jobb. Om jag ska vara ärlig så har vården faktiskt fått mycket sämre kvalité. Det är oftast nybörjare och vikarier som bara fått två dagars dålig inskolning som inte alls räcker. Många av invandrarna som börjar jobba kan knappt någon svenska alls och förstår inte vad de boende säger. De har också dålig syn på kvinnor.

bild lånad

bild lånad

De nya som börjar är både svenskar och invandrare och man märker verkligen att de inte fått bra inskolning och att de har dålig utbildning. De är osäkra i många situationer, t.ex. om en boende blir orolig, går runt och försöker hitta hem till sina föräldrar. Då är viktigt att man har lite i bagaget så att man kan hantera det på rätt sätt, istället för att skrika eller bli hårdhänt mot den boende för ja, det händer ofta. De nya blir ofta inskolade av personal som själva saknar kunskap och har arbetat på fel sätt i flera år. De är så jävla fast i att jobba fel, efter fel rutiner eller inga rutiner alls. Deras fokus ligger på att själva ha rast och sluta tidigare istället för att se till de boendes behov.

Jag vill få ordning på är det här. Bort med okunniga, fega och faktiskt falska ordinarie som har sökt fel jobb och inte vill jobba i vården. Jag tycker de ska sluta genast och jobba med något annat.

Jag hoppas att jag inte låter hård eller kaxig men jag försöker vara ärlig och spontan när det gäller vad som händer i vården och jag bryr mig verkligen om kvalité i vården. Tyvärr finns det så mycket som cheferna borde ha ta tag i men när en person som försöker göra någonting och lyfter fram problem inte sällan blir utsparkad och får byta arbetsplats istället så är det ett stort fel i hela systemet.