Folk har två ansikten!!

Folk är falska. Det är därför man inte vågar lita på någon, Jag har haft kontakt med Facket i över en månad på grund av att jag hade en idiot till chef. Hon hade ingen aning vad som händer på hennes arbetsplats och hur personalen där jobbade. Tyvärr, när man kom in som ny på hennes arbetsplats såg man hur allting var konstigt och att ingen brydde sig om ta tag i problemen. De var rädda att förlora sina jobb.

Jag började i Januari och fick jobba extra där eftersom jag pluggade. Det kändes lagom med ett extraknäck. Bland annat upplevde jag att ingen tog sin rast och när jag skulle ta min rast då kollade de snedögt på mig. Jag blev upprörd över detta eftersom vi inte får betalt för rasten oavsett om vi tar rast eller inte. Jag skickade ett SMS till chefen i Februari.

Så skrev jag, "Hej! jag har inte haft rast hittils och har jobbat hela de pass som jag haft, det är brist på kommunikation mellan personalen. Hoppas du ordnar detta". 

Hon plockade bort mig från vikarielistan i April och sedan tog hon mig till ett möte med en kvinna från kommunen, en månad senare. Jag visste inte anledningen och eftersom hon aldrig svarade på någonting så ringde jag till bemanningen och frågade varför hon hade plockat bort mig. De hade inget vettigt svar förutom "vi har ett meddelande från henne att hon kommer att kontakta dig och när allting är okej då får du jobba igen". Jag blev blockerad från att jobba extra i en månad och jag blev sedan utsparkad från hennes arbetsplats. På mötet fick jag en massa skit på mig och jag blev väldigt kränkt. Fick höra att jag saknade kunskap och att jag inte borde arbeta med människor, samt att jag bara var för mycket för att jag gnäller och klagar.

Hemma i soffan 

Hemma i soffan 

Facket fick hjälpa mig att få bort blockaden så att jag kunde gå tillbaka och jobba på andra boenden i kommunen igen. Det blev tydligt för mig att den här chefen är välkänd hos facket. Idag fick ett samtal från Facket om hur jag vill gå vidare med detta men det har gått en månad, facket skulle ju haft kontakt med mig igen för tre veckor sedan. Men jag har bestämt att gå vidare på något sätt, kanske till tidningarna, oavsett om det tar kraft på mig eller inte. 

Jag tycker att de chefer som är inte lämpliga inte ska jobba som chef och att personal ska våga stå upp och påpeka de fel och brister som finns på arbetsplatser. Det är chefens ansvar att fixa problem på arbetsplatsen och är man chef så ska man svara i sin tjänstetelefon.

Jag återkommer säkert till den här historien.