Några upplevelser från asylboenden

Hej och trevlig söndag eftermiddag på er!

Idag har jag en skön vilodag med min man, Bamse och Viaplay. Har precis fått i mig en hel kebabrulle, nästan.

Jag tänkte dela med mig av lite klagomål och upplevelser jag har från olika asylboenden den senaste veckan. Problem som så klart alla orsakas av att antalet asylsökare är många gånger fler än vad Sverige på ett värdigt och bra sätt klarar av.

Maten får som vanligt många klagomål men i ett fall så kan jag faktiskt förstå dem. När maten bestod av två potatisar och bröd.

Det är så klart så att kvaliteten på maten på asylboenden är olika eftersom den kommer från olika företag men Migrationsverket verkar ha väldigt dålig koll på vad som levereras. Som vi alla vet så betalar de dessutom helt sjuka överpriser för mat så de här två potatisarna med bröd kostade säkert 150 kr.

Flera som faktiskt är motiverade för att jobba klagar och undrar varför de inte får börja gå i skolan och lära sig svenska, en man sa att han ville lära sig svenska på sex månader och sedan jobba. Nu sitter de bara och blir irriterade och deprimerade. Att sitta på ett asylboende i två år innan man ens får en chans, är det så Stefan Lövfens behandlar sina framtida vinster? De som faktiskt kan och vill jobba kastas bort för att de tyvärr behandlas precis som alla de sopor som inte borde ha släppts in i landet från början. Svenska politiker kanske skulle ha ordnat med några tusen extra SFI-lärare och några hundra nya skolor innan de "öppnade våra hjärtan".

Sen klagar de självklart på att deras enda möjlighet att få svar på frågor är en gång i veckan när någon gubbe från migrationsverket kommer förbi, ofta utan tolk. Det blir så klart bara kaos.

Ett annat problem jag har stött på är att asylsökare klagar på att andra grupper av asylsökare får mer på boendet. Främst har jag hört klagomål om att araber får mer. Till exempel att araber får bättre rum, får finare kläder och tillåts sitta och röka på rummet. Orsaken som jag ser är att migrationsverket har anställt araber (som kan svenska) på boenden. Självklart bra med anställda som kan språk, men då ska de göra sitt jobb på rätt sätt också.

Avslutningsvis så har jag så klart sett polisen i veckan också eftersom bråk på boenden är så vanligt. Oftast bråk mellan olika invandrargrupper men också misshandel av personalen, vilket skedde under veckan.