Mångfald och feminist-trams i räddningstjänsten!

Hej på er mina kära läsare!

Ursäkta för lite dålig uppdatering men det har varit en jobbig vecka. Förra veckan var jag ju tvingad att gå på tre dagars praktik för att min chef vägrade intyga att jag arbetat på äldreboende i flera år. Den här och förra veckan har jag 12 dagars inskolning i hemtjänsten på olika tider. Den här veckan pluggar jag på dagarna inför kursprov på fredag och sen jobbar jag på kvällarna. Jag ska också börja ett nytt jobb som personlig assistent med inskolning nu på fredag efter provet. Sist men inte minst så tolkar jag så klart och nästa vecka börjar också två nya kurser, Omvårdnads 2 och Medicin 1 så det har varit och är fullt upp verkligen.

Jag skulle ha skrivit det här igår men jag hade för ont om tid och var trött, men jag tackar Avpixlat för hittade den här nya dokumentären om räddningstjänsten.

Jag satt och tittade på "En räddningstjänst i kris?" och det är ju hemskt hur långt man går i Sverige för att det ska se bra ut på papper och alla tok-feminister och jämnstäldhets-människor ska vara nöjda.

Om det brinner och jag behöver hjälp så förväntar jag mig att det kommer stora starka män som orkar bära både sin egen utrustning och mig. Inte någon kvinna som inte orkar bära sin egen utrustning eller en poet som fick jobbet för att han var invandrare. Vad fan ska han göra? Läsa dikter?

I vården anställer man också väldigt många människor som helt saknar kompetens och som är helt olämpliga att jobba inom vården, men där så är det brist på duktig personal som söker jobb. Inom räddningstjänsten är det tydligen inte alls brist på duktig och utbildad personal som söker men man väljer istället att anställa outbildade kvinnor och invandrare.

Helt fruktansvärt att människor ska riskera sina liv för att kommuner ska kunna skryta om hur många kvinnor eller Mohammad som jobbar som brandmän. Om det är så att man behöver annan kompetens än riktiga brandman så får man väl ha den kompetensen vid sidan av och inte ersätta riktiga brandmän med dagisfröknar eller dramatiker?