Nej tack till vegan-månad i Umeå!

Jag läste idag  på vk.se att Feministiskt Initiativ (FI) vill införa en vegan-månad i Umeå, där kött- och mejeriprodukter bojkottas. Löjligt som vanligt när FI-kvinnor som ser ut som män och FI-män som ser ut som kvinnor kommer med förslag.

Hur ska deras vegan-månad gå ihop med deras fria invandring av köttätande män från mellanöstern? Invandrare klagar redan som fan på maten i Sverige, tänk hur det skulle bli om man tvingade på dem en vegan-månad också.

FI kanske kunde lägga förslag för att lösa mer allvarliga problem som hedersvåld, könsstympning eller slöjtvång. Eller varför inte arbeta mot alla dessa gruppvåldtäkter, eller är det "fel män" som begår dem? Hur som helst så finns väl hur många exempel som helst på mer allvarliga saker än att försöka tvinga folk att inte äta kött och dricka mjölk i en månad.

Nu kommer det ju antagligen inte att bli någonting av deras dumma förslag eftersom andra politiker inte är riktigt lika korkade. Ett förslag för en FI-fri månad har nog mycket större chans att gå igenom. Att FI kommer med den här typen av dumma förslag är ju bara ett sätt att få uppmärksamhet och försöka locka till sig väljare bland dem som helt gått vilse i livet.

Lykke Brodin, FI i Umeå. Bild lånad från VK.

Lykke Brodin, FI i Umeå. Bild lånad från VK.