Varför har inte svenska skolbarn skoluniform?

Hej allihopa!

Idag har vi varit ute hela dagen i Rom. Vi har sett Colosseum och besökt Vatikanen. Verkligen fint och imponerande byggnader och målningar. Vid Colosseum tänkte jag att Stefan Löfven kanske kunde göra som de romerska kejsarna gjorde när folket började bli missnöjda. Gladiatorspel i 100 dagar, tills folket glömt bort varför de är missnöjda.

Något annat jag här tänkt på här på båten är att jag har sett grupper med vad jag tror är skolbarn eftersom alla har samma kläder på sig. Fick mig att undra varför man inte har skoluniform i Sverige. Det bästa sättet för att barn inte ska känna att de har sämre kläder och mindre pengar än sina klasskompisar. När jag gick i skolan i Iran så hade vi skoluniform och man fick inte ta med sig banan till sin lunch, för banan hade inte alla råd med.

Sverige pratar mest i världen om jämlikhet men i skolan är det jättemycket avundsjuka och mobbning på grund av ojämlikhet. Samtidigt stressas föräldrar till att köpa nya dyra kläder till sina barn bara för att rikare föräldrar på samma skola gör så.

Nu kryssar vi vidare mot Neapel.

Här kommer några nya bilder från dagen.